S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

Úvod » Armagnac, Calvados a Cognac » Chabot - Armagnac » Chabot V.S.O.P. de Luxe Armagnac AOC 0,7


        

Chabot V.S.O.P. de Luxe Armagnac AOC 0,7

Very Superior Old Pale je směs vybraných armagnaců, má brilantně měděnou barvu, jemnou vůni s lehkým aroma švestek a dotykem dřeva. Při ochutnání je lahodně kulatý, ovocný, s nádechem dubu a dlohotrvajícím dozvukem

 

Dostupnost: Ze skladu Praha
Číslo produktu: Chabot 01
Balení: Dárková krabička
Objem láhve: 700 ml
Obsah alkoholu: 40%
K odběru v okolí: Národní 9, Praha 1
Vlastnosti: Dárkové balení
Doprava ČR: Cena a čas předem dohodou
Uloženka: Den a čas dohodou
Produkt: Pálenka z vína a hroznů
Typ: VSOP
Značka: Chabot
Oblast: Sud-Ouest
Výrobce: Chabot Distillery
Země původ: Francie
Lihovina: Francouzský Armagnac
Mě. jednotka: 1 litr
Druh destilátu: Armaňak
Stáří destilátu: 5 let
Cena pro Vás: bez DPH: 1 321,5 Kč
Cena pro Vás: s DPH (21 %):
1 599,0 Kč

do košíku:
  ks  

Chabot V.S.O.P. de Luxe Armagnac AOC 0,7

Very Superior Old Pale je směs vybraných armagnaců, má brilantně měděnou barvu, jemnou vůni s lehkým aroma švestek a dotykem dřeva. Při ochutnání je lahodně kulatý, ovocný, s nádechem dubu a dlohotrvajícím dozvukem. Výrobce používá k výrobě vlastních armaňaků převážně bílá vína odrůd Ugni Blanc, Colombard, Folle Blanch a Baco Blanc. Armaňak je tradičně destilován pouze jednou v nepřetržitém procesu, během zimy a až po ukončení kvašení. Používají se měděné destilátory nazývané alambics a za nižší teploty než koňak. Pro zrání se používají ručně vyráběné sudy z černého dubu. Ve sklepích společnosti probíhá proces zrání pod bedlivým dohledem sklepmistrů. Armaňak zde pomalu získává barvu a třísloviny z dubových sudů, síla alkoholu se snižuje a postupně roste síla aroma, barvy a chuti. Sklepmistři na základě svých dlouholetých zkušeností určují, kdy je vyzrálý armaňak připraven pro míchání. Po naplnění lahví je proces zrání u konce. Optimální způsob skladování lahví je ve tmě při teplotě 12 °C v kolmé poloze.