Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Úvod » Paštiky, Foie Gras, Kaviár » Ducs de Gascogne kachní Foie Gras v celku 180g sklo balení


        

Ducs de Gascogne kachní Foie Gras v celku 180g sklo balení

Ve žlutém balení jsou ztučnělá játra kachní

 

Dostupnost: Ze skladu Praha
Číslo produktu: Foie Gras kachní 01
Balení: sklo
Produkt: Foie Gras
Značka: Ducs de Gascogne
Země původ: Francie
Cena pro vás::
989,0 Kč ( Nejme plátci DPH )

do košíku:
  ks  

Ducs de Gascogne kachní Foie Gras v celku 180g sklo balení

Labužnická pochoutka - kachní foie gras ve středním balení. Kachní játra Foie Gras. Kachní játra jsou výjimečnou delikatesou a dají se připravit jak v studených tak teplých variacích. Jsou vhodné k pečení či smažení, ale vynikající jsou z nich paštiky.

Rozhodně je třeba ji servírovat před hlavním jídlem, husí jatýrka na lehce ogrilované bagetě nebo krajíci chleba, třeba žitného, kachní mohou být jen s květem mořské soli. S kachními jatýrky, které jsou v chuti zemitější a drsnější než husí, se velmi dobře snoubí naše moravské víno Tramín červený, my je rádi jíme s portským vínem, Ale dát si je můžete i s pravým šampaňským

Složení: ztučnělá kachní játra, sůl, pepř. Doporučení: čtvrt hodiny před podáváním vyjměte z chladničky. Skladujte při teplotě do 25°C. Po otevření uchovávejte v chladničce a spotřebujte do 2 dnů. Čistá hmotnost: 180g

Francouzský kulinářský skvost „foie gras“ je stále připravován ručně, a to tradičním způsobem. Velká pozornost je věnována výběru a třídění jater, která jsou základem kvalitního foie gras. Jsou vlastně ztučnělá játra vodních ptáků-kachen, získaná překrmováním a omezením pohybu ptáka. V západní Evropě jsou považována za delikatesu. Na foie gras si pochutnávali již staří Římané, kteří své husy vykrmovali fíky. Od latinského názvu fíků - ficatum - je ostatně odvozen název pro játra jak v italštině - fegato, tak i ve francouzštině - foie. Po rozpadu římského impéria foie gras z jídelníčku zmizela  a renesanci si prožila až v 18. století, a to ve Francii. Zásluhu na tom má alsaský kuchař Jean-Pier Clause. Ve Francii je v současnosti chráněn způsob jejich výroby, i konzumace, jako národní kulturní památka.