Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Odmítnout vše můžete zde.

Zde můžete nakoupit přímo i bez objednání.

Rádi vám poradíme s výběrem

Provozovatel e-shopu:

firma: Obchod online s.r.o.

IČ: 098 79 552

Potřebujte poradit?

volejte: 778 088 158

Novinky Marketu

arr3Inca Botanica prodej PrahaCelý aktuální sortiment na prodej podle Gusta obchod. Máte zájem o nákup? Superpotraviny,... arr3Produktové fotoUpozornění v obchodě na dálku před skutečným nákupem v eshopu www.stacirna.cz Fotografie naši... arr3osobně na Praze 1Výdejní místo objednávek Kontaktujte nás na telefonu 778 088 158. Nákup lze vyzvednout v centru... arr3Nealkoholické Víno Praha - víno bez alkoholu také ihned v centruAkce na víno bez alkoholu tento týden Nealkoholické víno - Nakupte kvalitní delakoholizované víno... arr3Na druhou adresu - doručení dárků pro obdarovanéKupte u nás dárek a my ho doručíme diskrétně, spolehlivě jako překvapení na druhou adresu pro... arr3Zasíláme na všechny výdejny Uloženka do celé ČRBalíkem na Uloženku do celé ČR - nabízíme Vám možnost odeslání zboží z Prahy k Vám na: VÝDEJNÍ... arr3Alergeny + označení potravin a výrobků na produktové kartěOznačení potravin a výrobků na Stáčírně zde je viditelné označení před vlastním prodejem třeba...

Nejlepší cena


Alergeny + označení potravin a výrobků na produktové kartě

Označení potravin a výrobků na Stáčírně

zde je viditelné označení před vlastním prodejem

třeba tyto lahůdky a medové dorty alergeny obsahují


Z důvodu povinného značení potravin uváděných do oběhu Vám zde před vaším vlastním nákupem, odeslanou a uskutečněnou objednávkou uvádíme hlavní potravinové alergeny v potravinách, které nabízíme na eshopu: www.stacirna.cz.


u jednotlivých produktů najdete odkaz pouze s čísly, která nám uvádí výrobce, producent, dodavatel, dovozce.

Jednotlivé výrobky jsou označené v českém jazyce, nebo výrobce uvádí, že produkty alergeny neobsahují

Nový evropský právní předpis totiž stanovuje, že od 13. prosince 2014 musí každý výrobce balených potravin na obalu výrazně uvést, zda výrobek obsahuje některý ze 14 významných potravinových alergenů, které nově musí být uváděny mezi ostatními složkami výrobku. Přestože je u nás na Stáčírně zajištění správných informací o výrobcích věnována nejvyšší péče, jsou předpisy pro výrobu potravin neustále aktualizovány tak, že může dojít ke změně složek potravin, obsahu živin, dietetických informací a alergenů. Vždy byste si měli přečíst originál etiketu na výrobku a nespoléhat se pouze na informace poskytnuté na našich internetových stránkách. V případě jakýchkoliv Vašich dotazů nebo potřeby lze získat radu ohledně výrobků předem!

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označení dle směrnice 1169/11 EU:

  • 1 - obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
  • 2 - korýši a výrobky z nich
  • 3 - vejce a výrobky z nich
  • 4 - ryby a výrobky z nich
  • 5 - podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
  • 6 - sójové boby (sója) a výrobky z nich
  • 7 - mléko a výrobky z něj
  • 8 - všechny druhy skořápkových plodů (ořechů) a výrobky z nich
  • 9 - celer a výrobky z něj
  • 10 - hořčice a výrobky z ní
  • 11 - sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
  • 12 - vlčí bob (Lupina) a výrobky z něj
  • 13 - měkkýši a výrobky z nich
  • 14 - oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l

Před vlastním nákupem - objednávkou na eshopu můžete kontaktovat obsluhu - viz, neváhejte se na nás obrátit. Rádi vám poradíme nebo cokoliv vysvětlíme, alergeny zjistíme, pokud není označeno na produktové kartě. K dispozici je e-mailová adresaprodej@stacirna.cz, kde odpovídáme zpravidla během několika málo hodin, nebo můžete volat v pracovní dny od 8-18 hodin na zákaznickou linku 778 088 158. děkujeme za pochopení. Najdi si zde to neznáš. Ano, bude líp. Nakupte u nás

1) Obiloviny obsahující lepek–nejedná se o celiakii, výrobky z nich 2) Korýši a výrobky z nich - patří mezi potraviny ohrožující život3) Vejce a výrobky z nich - patří mezi potraviny ohrožující život4) Ryby a výrobky z nich5) Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich- patří mezi potravinyohrožující život6) Sójové boby (sója) a výrobky z nich7) Mléko a výrobky z něj - patří mezi potraviny ohrožující život8) Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů9) Celer a výrobky z něj10) Hořčice a výrobky z ní11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich12) Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l,vyjádřeno SO213) Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj14) Měkkýši a výrobky z nich

Vysvětlení - popis, charakteristika, směrnice, Evropská unie a jak se v tom vlastně vyznat!!

ALERGENY V POTRAVINÁCH

Specifikace alergenů: Podle studie EU různé druhy alergií postihují až 30% populace a na alergii prostě není lék. Každý z z Vás - jedinec si musí zjistit podle příznaků, jakým potravinám se má vyvarovat. Jedině voda není alergenní, ostatní už mohou, včetně všelijakého toho vína, piva a kdo ví co ještě.

Vysvětlení:

Alergeny jsou přirozeně vyskytující látky bílkovinné povahy, které způsobují upřecitlivělých jedinců nepřiměřenou reakci imunitního systému (IS,) která může vyústit ažanafylaktickému šoku. V podstatě se jedná o poruchy imunity, kdy normálně neškodné látkyfungují negativně–jako alergeny a jsou napadány imunologickou obranou organismu. Alergická reakce : Spočívá v tom, že IS reaguje tvorbou protilátek – bílkovin, které sespecificky navazují na alergeny a tak je deaktivují a vylučují z organismu. Existují různé druhy protilátek, jedna z nich, která vyvolává alergické reakce je Imunoglobín E = IgE.

Protilátka IgE se sama váže na alergeny a vyvolává alergickou odezvu. Při alergickéreakci zajišťuje IgE uvolňování signálních molekul do krevního řečiště, čímž okamžitě vyvolává symptomy typické pro potravní alergii. Nástup je rychlý po požití nebo přítomnostiv prostředí. Zpravidla 1 hodinu po požití. Projevy alergické reakce: kýchání, svědění, kopřivka, otoky, nadýmání, dýchací potíže,svědění rtů a úst, nevolnost, křeče, průjmy–to je výčet relativně mírné reakci, může alevyústit výjimečně k anafylaktickému šoku.Většinou zanikají v souladu a narůstajícími roky. Intolerance – averze: Je to též nepříjemná reakce, její nástup trvá delší dobu a projevuje senadýmáním, průjmem nebo zácpou. Symptomy potravinové intolerance vznikají delší dobua nezahrnují imunitní odezvu. – nadýmání, průjem anebo zácpou. Nejedná se o alergickou reakci. Prahové hodnoty: Minimální množství alergenu nezbytného pro vyvolání alergické reakce se označuje jako prahová hodnota. Každý jedinec má jiný prah, takže nelze nikomu objektivně stanovit univerzální hodnotu.

Běžné potravinové alergeny vám mohou vyvolat všechny potraviny, ale EU specifikovalo 14 hlavních potenciálních alergenů, které podléhají legislativnímu značení. Za další alergeny lze také považovat též jablka, hrušky, meruňky, broskve, jahody, rajčata, špenát, aromatické byliny, ale ty neznačíme, protože je neprodáváme.

Označování alergenů bylo loni legislativně stanoveno na datum od 13.12.2014 v souladu s potravinovým právem.

Odvolání na legislativu :EU – 2000/13 do 13.12.2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21ČR – Vyhláška 113/2005 Sb. O způsobu označování potravin a tabákových Výrobků, § 8 odstavec 10. Předpisy stanovují specifické požadavky na označování alergenových složek, u kterých je všechno vědecky prokázáno, že vyvolávají u spotřebitelů alergie nebo nesnášenlivosti představující nebezpečí pro zdraví. Je tedy na nás požadováno, aby veškeré složky byly u našich produktů zřetelně označeny názvem příslušné alergenní složky, pokud to již není přímo v názvu potraviny nebo jídla.

Takže jdeme na to a všechny námi nabízené delikatesy, farmářské produkty a vše co nabízíme jako doplněk začneme předělávat, včetně popisků na jednotlivých produktových kartách. Kde to zatím není, platí, že my to všechno víme a vám to předem zjistíme.